20.10.2017 Nordic Theme Night

   

 

 

 

 

 

 

Скандинавска кухня
Nordic cuisine 

 

 

 Амюз / Amuse

Су-ви жълтък с червен лук и фенел върху хрупкав ръжен крекер
(жълтък, маринован жълтък, червен лук, фенел, копър, ръжен хляб)

Creamy egg yolk with red onion and fennel on crispy rye cracker 
(egg yolk, cured egg yolk, red onion, fennel, dill, rye bread)

Предястие / Appetizer

Тартар от цвекло и ябълки с козе сирене и дресинг от мед и горчица
(цвекло, ябълка, козе сирене, див лук, копър, мед, горчица, зехтин)

Beetroot and apple tartar with goat cheese and honey-mustard dressing
(beetroot, apple, goat cheese, chives, dill, honey, mustard, olive oil)

Основно ястие / Main Course

Опушена сьомга с хрупкави картофи, фенел, пресен лук и лимонов сос с масло

(сьомга, картофи, фенел, пресен лук, бяло вино, бял винен оцет, лук и лимонова кора)

Chicory smoked salmon fillet with crispy potatoes, fennel, spring onion, and lemon butter sauce
(Salmon, crispy potatoes, fennel, spring onion, lemon-butter sauce)

Десерт / Dessert

“Пеперкакор” с мус от кисело мляко, су-ви равен и кули от горски плодове
 (джинджифилова бисквита, мус от меранг и кисело мляко, горски плодове, лимонов сок, равен, кардамон)

“Pepperkakor” with yogurt mousse, sous-vide rhubarb and forest berry coulis 
(Ginger cookie, yogurt and meringue mousse, rhubarb, forest berry, cardamom)

  
Менюто е интерпретация на Скандинавската кухня и нейните вариации, изразени през погледа на нашите кулинарни таланти.
The menu is an interpretation of Flavors encountered all around the Nordic area and its various types of  cuisines, seen through the eyes of our culinary talents. 

 

 

Избраните ястия само за 35 лева/ Selected dishes only for 35 leva
(Напитките не са включени/ Drinks not included ) 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2012 Talents by HRC Culinary Academy | Contact
Created by eFirma.bg