17.11.17 Traditional Bulgarian Cuisine

 

 

 

 

 

 

 

 

Традиционна българска кухня Classic Bulgarian cuisine 

 Амюз / Amuse 

Пикантно печено сирене с мед и орехи
Spicy baked cheese with honey and walnuts
Лют пипер, краве сирене, мед, орехи
Hot red pepper, white cheese, honey, walnuts

Предястие / Appetizer
Пилешка супа
Chicken soup
Пилешко месо, картофи, моркови, лук, магданоз, яйце
Chicken, potatoes, carrots, onion, parsley, egg

Основно ястие / Main Course 

Бавно приготвено агнешко, пълнени чушки с боб, чипс от спанак и сос от кисело мляко 
Slow cooked lamb, red peppers stuffed with beans, spinach chips and yoghurt sauce
Агнешко месо, боб, лук, моркови, цедено кисело мляко, червени чушки, тиква, спанак
Lamb, red peppers, white beans, carrots, onion, pumpkin, spinach, drained yoghurt

Пре-Десерт / Pre-Dessert   

Сорбе от шипки с карамелизирани дюли, дюлев сос и натрошени орехи
Rosehip sorbet with caramelized quinces, quince coulis and walnut crumble
Шипки, захар, лимон, дюли, орехи
Rosehips, sugar, lemon, quinces, walnuts

Десерт / Dessert 

Меден кекс с мармалад от рози, сос от бъз, домашна халва и хрупкав кестен
Honey cake with rose marmalade, elderflower coulis, homemade halva and crunchy chestnut
Мед, бъз, рози, слънчогледово семе, сусам, кестени
Honey, elderflower, roses, sunflower seeds, sesame, chestnuts

  Менюто е интерпретация на традиционна българска кухня и нейните вариации, изразени през погледа на нашите кулинарни таланти.
The menu is an interpretation of classic Bulgarian flavors and its various types of  cuisine, seen through the eyes of our culinary talents. 

                          Избраните ястия само за 35 лева/ Selected dishes only for 35 leva               
                                           (Напитките не са включени/ Drinks not included ) 

© 2012 Talents by HRC Culinary Academy | Contact
Created by eFirma.bg