19.01.18 Modern Bulgarian Theme Night

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска Модерна Кухня
Modern Bulgarian Cuisine

 

 Амюз / Amuse

Лютеница с Боб и мус от опушено сирене 
White butter beans and lutenitsa with smoked white cheese mousse  
Домат, чушка, морков, патладжан, лук, магданоз, чесън, бял маслен боб, червен лук, бяло саламурено сирене, 
Tomato, pepper, carrot, eggplant, onion, parsley, garlic, white butter beans, red onion, white cheese Предястие / Appetizer

Една различна царска туршия
Winter style pickled variety of vegetables 

Ряпа, морков, карфиол, романеско, чушка камба червена, бяла ряпа, жълто и червено цвекло, копър, захар, сол, синап, дафинов лист, черен пипер
Turnip, carrot, cauliflower, Romanesco, red bell peppers, daikon, yellow beetroot, red beetroot, dill, sugar, salt, mustard seeds, bay leaf, black pepper

 Предястие / Appetizer

Терин от миш – маш с крем от карамелизиран лук и чипс от киноа и пяна от магданоз
Mish – Mash terrine with caramelized onion crème, quinoa chips and parsley foam
Печени чушки, домати, лук, пътпадъчи яйца, магданоз, киноа, черен пипер, сол 

Roasted peppers, tomatoes, onion, quail eggs, parsley, quinoa, black pepper, salt

Основно ястие / Main Course

Свинско бон филе с български вкусове с различни текстури
Pork tenderloin with garnish of Bulgarian flavors in different textures
Зеле, гулия, шалот, картоф, магданоз, сушени чушки, масло, тиква, мед, салвия, ленено семе, червено вино, черен пипер, сол
Cabbage, Jerusalem artichoke, shallots, potato, parsley, dried red peppers, butter, pumpkin, honey, sage, linseeds, red wine, black pepper, salt

Пре-Десерт / Pre-Dessert 

Тиквен рачел с туйл от орехи и вейл от кайсииев компот
Pumpkin Rachel with walnut tuile and apricot compote veil
Тиква, захар,компот от кайсии, яйца, орехи, масло, брашно
Pumpkin, sugar, apricot compote, eggs, walnuts, butter, flour

Десерт / Dessert

Баница с цедено кисело мляко, орехи и ягоди, чипс от боза и розови листа
Banitsa with strained yogurt, walnuts and strawberries, Boza chips and rose flowers
Кори за баница, кисело мляко, орехи, мед, розова вода, розови листа, ягоди, боза 
Filo pastry, yogurt, walnuts, honey, rose water, rose leaves, strawberries, boza

  
Менюто е интерпретация на Българска Модерна Кухня изразени през погледа на нашите кулинарни таланти.
The menu is an interpretation of Modern Bulgarian Cuisine, seen through the eyes of our culinary talents. 

 Избраните ястия само за 35 лева/ Selected dishes only for 35 leva
(Напитките не са включени/ Drinks not included ) 

© 2012 Talents by HRC Culinary Academy | Contact
Created by eFirma.bg