Talents at the Week of the Restaurants 05-13 May 2018

 

 

 

 

 

 

 

Таланти в "Седмица на ресторантите”  05-15 Май 2018

Talents at the Week of the Restaurants  05-13 May 2018

Меню 1/ Menu 1


 Амюз / Amuse 


Студета супа от грах и мента, мляко с аромат на  бекон 

Green pea chilled soup with mint and bacon flavored milk

 

 

 Предястие / Appetizer 


Запечен карфиол с бадеми, кус- кус от карфиол сос холандез и зелени аспержи
Roasted cauliflower with almonds, cauliflower couscous, hollandaise sauce and green asparagus

 

Основно ястие / Main Course 


Свински котлет Су – Вид с карамелизирани моркови, конфитирана целина, задушено зеле със стафиди и пудра от орехи 
 Pork chops sous vide with caramelized carrots, Confit Celery root, Greеn cabbage with golden raisins and walnuts crumble
 
Десерт / Dessert 


Лимонов тарт с италиански меренг и сорбе от мента

Lemon meringue tart with mint sorbet

 

Меню 2 / Menu 2 

                                                                            
Амюз/Amuse


Хайвер от патладжан, чери домати и мус от сирене
Eggplant caviar, cherry tomato and cheese mousse


Стартер/Starter


Поширано яйце, картофено пюре със зърнеста горчица и естрагон, пяна от пармезан
Poached egg, tarragon potato puree with grain mustard and parmesan foam

Основно ястие/Main course


Патешко магре с пюре от  царевица, карфиол със сусам, хрупкав запечен лук и сос от кленов сироп и портокал
/Патешко, царевица, мляко, масло, кленов сироп, лук, портокал, карфиол /

Duck magret with corn puree, sesame cauliflower, crispy baked onion and maple – orange sauce
/Duck breast, corn, milk, butter, maple syrup, onion, orange, cauliflower/

Десерт/Dessert


Шоколадово брауни със сладолед от солен карамел и еспума от шам фъстък
/ шоколад, яйца, брашно, мляко, шам фъстък, сметана /
Chocolate brownie with - salty caramel ice cream and pistachio espuma
/ chocolate, eggs, flour, milk, pistachio, cream /

 

 

 

 


Избрани ястия за 29 лв./Меню | Selected dishes for 29 leva/Menu

 

 

 

.

 

 

.

© 2012 Talents by HRC Culinary Academy | Contact
Created by eFirma.bg